Skoči na vsebino

Slovenia Green

Občina Kanal ob Soči - ZELENA DESTINACIJA

 

Leta 2018 je Občina Kanal ob Soči vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma. S tem smo se zavezali, da bomo spodbujali trajnostno delovanje, združevali trajnostna prizadevanja ter promovirali lokalni značaj in zelene zgodbe.

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter zeleno ravnanje tudi promovira. Nosilec sheme je Slovenska turistična organizacija, ki v sodelovanju z akreditiranim preveriteljem, Zavodom Tovarno trajnostnega turizma Goodplace, vsake tri leta izvaja presoje za pridobitev, vzdrževanje in obnovo znaka Slovenia Green Destination.

 Leta 2018 smo prejeli bronasti znak Slovenia Green Destination. Po treh letih pa je v letu 2022 bilo potrebno pridobljeni znak obnoviti in po ocenjevanju trajnostnega delovanja v okviru Zelene sheme slovenskega turizma smo pridobili  SREBRNI ZNAK SLOVENIA GREEN DESTINATION.

SLO_destination_silver