Skoči na vsebino

2. abonmajska predstava: KRUH

od 13.12.2014 do 13.12.2014

Deskle - Kulturni dom

Kulturno društvo SVOBODA Deskle obvešča, da bo 2. predstava za ABONMA in IZVEN v soboto, 13. decembra 2014, ob 20. uri v kulturnem domu v Desklah.

Gostovalo bo SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE Celje:
Richard Bean: KRUH (komična drama - prva slovenska uprizoritev)

Režiser in scenograf: Jernej Kobal
Igralci: Vojko Belšak, David Čeh, Damjan M. Trbovc, Andrej Murenc, Branko Završan, Bojan Umek, Aljoša Kotlak.


Dogajanje komične drame Kruh je postavljeno v leto 1975, v menzo industrijske pekarne v mestecu Hull, kjer dela nočna izmena sedmih pekov. Menza je prostor njihovega druženja med delovnim časom. Tam se razkrivajo njihove življenjske usode in odnosi, ki jih določa hierarhija v pekarni. Fantje garajo dolge ure v težkih delovnih pogojih, za kar prejemajo nizko plačilo. Avtor skozi drobce njihovega zasebnega življenja in odnosov prikazuje sliko socialno šibkejšega sloja ljudi, ki pred sabo nima svetle prihodnosti.
Neke nedeljske noči se v pekarni sosednjega mesta zaradi okvare ustavi proizvodnja in peki v Hullu dobijo dodatno naročilo – tri tisoč hlebcev kruha. In ravno tisto noč gre tudi v njihovi pekarni vse narobe: nekdo je dal v testo dvojno količino kvasa, testo se je razlezlo po vsej peči in jo ustavilo. Bo pekom uspelo izpolniti naročilo?
Komična drama nosi aktualno tematiko delavskega razreda, ki je izkoriščan in dela v težkih pogojih, kljub temu ali ravno zaradi tega pa je stalnica njihovih pogovorov humor, ki jim pomaga prebroditi težke čase.

Na voljo so tudi vstopnice za IZVEN.
Dodatne informacije in rezervacije – kd.svoboda@siol.net

Abonente tudi obveščajo, da nameravajo v januarju 2015 izvesti dve predstavi: 10. januarja TAK.SI, 24. januarja pa novembra odpadlo predstavo MALOMEŠČANSKA SVATBA.

Prijazno vabljeni na ogled predstav.