Skoči na vsebino

Drsališče v Kanalu

datum: 15.12.2023

kategorija: Novice

Občina Kanal ob Soči ter Zavod ZTKMŠ Kanal obveščata, da bo v obdobju od 13. decembra 2023 do konca februarja 2024 obratovalo pokrito drsališče. Lokacija drsališča je na igrišču Osnovne šole Kanal.

Drsališče v Kanalu ob Soči bo najbližje in največje pokrito drsališče za vse prebivalce  goriške in zgornjega Posočja. Velike prednosti postavitve tega objekta bodo priložnost pozitivnega povezovanja lokalnega prebivalstva z druženjem ob rekreaciji in zimskih radostih.

Čisto nova zimska ponudba bo velika pridobitev za lokalno skupnost in bo zagotovo pozitivno vplivala na krepitev turizma in širšo prepoznavnost kraja.

Drsališče, ki bo odprto tri mesece, ni zgolj prostor za rekreacijo, temveč tudi katalizator za ustvarjanje nepozabnih trenutkov za družine, prijatelje in skupnosti. Otroci bodo imeli priložnost razvijati motorične spretnosti, obenem pa bodo socialno komunicirali s sovrstniki in gradili trajne prijateljske vezi.

Pomembno je omeniti, da bo drsališče igralo ključno vlogo pri povezovanju Soške doline. Vzpostavitev te zimske atrakcije bo pritegnila prebivalce iz različnih delov doline, spodbujala sodelovanje med lokalnimi skupnostmi ter kreirala trdnejše vezi med prebivalci.

Iz vidika turizma in gospodarstva pa bo postavitev drsališča prinesla večje koristi. Zimski turizem je vedno bolj priljubljen, in to drsališče bo zagotovilo edinstveno izkušnjo za obiskovalce iz različnih krajev. To pa pomeni tudi večjo gospodarsko aktivnost za lokalne podjetnike, kot so restavracije, trgovine in nastanitveni objekti.

Poleg tega bo privabljanje obiskovalcev iz okoliških krajev okrepilo prepoznavnost Kanala kot privlačne destinacije, kar ima dolgoročne pozitivne učinke na lokalno gospodarstvo in turizem.

Telesne aktivnosti večajo kvaliteto življenja ter krepijo zdravje, učinki pa se kažejo na telesnem in duševnem počutju. Pomembno je, da ima prebivalstvo v zimskem času, ko je gibanje na prostem nekoliko omejeno, prostor kjer lahko aktivno preživljajo prosti čas in pokrito drsališče bo zagotovo odlična lokacija za to.

V tej sezoni smo v drsališče vložili tudi šotor, ki bo služil kot zaščita pred vremenskimi vplivi in omogočal nemoteno drsanje. Poleg tega smo opravili tudi nadgradnjo razsvetljave z uvedbo varčnejših svetlobnih rešitev. Ta izboljšava ne samo da zmanjšuje okoljski odtis drsališča, ampak bo tudi omogočila prijetnejše in bolj atmosferično okolje.

Dodaten poudarek je na okoljski odgovornosti, saj imamo vzpostavljen sistem ločenega zbiranja odpadkov. Ta iniciativa bo obiskovalcem drsališča omogočila, da prispevajo k bolj zelenemu in trajnostnemu okolju.

Za upravljanje Drsališča je zadolžen Zavod ZTKMŠ Kanal, ki skrbi za nemoteno delovanje in vzdrževanje objekta. Zavod igra ključno vlogo pri zagotavljanju, da so drsalne površine vedno v najboljšem stanju, medtem ko bo gostinec  v bližini skrbel za gostinske storitve, ki zagotavljajo, da obiskovalci drsališča ne bodo ostali lačni ali žejni.

 

Drsališče bo postalo prostor zabave in druženja za vse generacije za širše območje. Predstavili ga bomo sosednji občinam, šolam, mladinskim institucijam, društvom, športnim klubom itd…

Otvoritev drsališča bo v sredo, 13.12.2023,  ob 17.00

 Drsališče je brezplačno, najem drsalk je 3,oo Eur na dan za odrasle in 1,oo Eur na dan za otroke.

Obvestila o posameznih dogodkih pa spremljajte na www.tic-kanal.si. Eden takih bo zagotovo šola drsanja med zimskimi počitnicami.

 

Dodatne informacije :inf@zktms-kanal.si /  05 39 81 213