Skoči na vsebino

OBČINA KANAL OB SOČI PREJELA PRIZNANJE ZA TRŠKO JEDRO KONTRADA

datum: 15.11.2019

kategorija: Novice

Na slavnostni podelitvi priznanja, ki je bila v sredo,  13. novembra 2019 v Grand hotel Union v Ljubljani v okviru Dnevov slovenskega turizma, je občina Kanal ob Soči v kategoriji trška jedra prejela 1. mesto za trg Kontrada. Priznanje pomeni veliko promocijo kraja in občine.

Med sedmimi prijavljenimi trškimi jedri, so bila nominirana 3 in sicer Mežica, Kanal in Šentjur. Med dobre posebnosti našega trga je komisija izpostavila celovitost obnove ambienta, lepo izvedeno tlakovanje trga, pojasnevalna tabla ob vstopu na Kontrado, urejeno razgledišče na balkonu Gotske hiše, ki odpira nove poglede na Sočo in most ter da so cerkev, TIC in sosednje stavbe v bližini trga lepo vzdrževane in obnovljene.

Moja dežela – lepa in gostoljubna je tekmovanje krajev in drugih sodelujočih, ki ga vodi Turistična zveza Slovenije že 28 let. V tekmovanju sodelujejo kraji razvrščeni v več skupin in sicer kot večja, srednja, manjša mesta, turistični, zdraviliški ali izletniški kraji ali kot trška, vaška in mestna jedra. Poleg mest in krajev lahko tekmujejo tudi kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta. Poslanstvo tekmovanja je urejanje in ohranjanje okolja ter gostoljubnost (turistične) Slovenije. Častni pokrovitelj letošnjega tekmovanja je bil predsednik vlade RS, Marjan Šarec.

Zahvala za prejeto priznanje gre poleg TIC-u, ki je trg prijavil na tekmovanje in pripravil obrazložitev, vsem sodelujočim pri projektu obnove trga Kontrada: arhitekturnemu biroju Ravnikar in Potokar d.o.o., nadzoru in izvajalcu del, prejšnjemu občinskemu svetu in županu, Andreju Maffiju ter nenazadnje sedanjemu občinskemu svetu z županjo, Tino Gerbec, ki peljejo aktivnosti na trgu v smeri oživljanja in promocije trškega jedra ter urejanja prometnega režima na trgu.

Trška jedraKanal Kontrada