Skoči na vsebino

Razpis za pridobitev pravice do uporabe teritorialne kolektivne blagovne znamke IZ DOLINE SOČE za rokodelske izdelke ter izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelke in živilske izdelke

datum: 14.05.2024

kategorija: Novice

poročamo vam, da je na spletni strani Doline Soča objavljen RAZPIS za pridobitev pravice do uporabe teritorialne kolektivne blagovne znamke IZ DOLINE SOČE za rokodelske izdelke ter izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelke in živilske izdelke.

 

Tam najdete tudi več informacij in dokumentacijo. Vsekakor sem vam na voljo za dodatne informacije in pomoč pri izpolnjevanju vloge in prijavnice, ki ju najdete tudi v priponki. Večina vas je bila v lanskem ali letošnjem letu tudi že na svetovanjih. Če bi ga kdo še potreboval, naj mi čimprej sporoči.

 

Za pridobitev pravice do uporabe KBZ IZ DOLINE SOČE se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve oz. turistične prireditve/dogodke, ki izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:

  • so pridelani oz. proizvedeni opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
  • so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čim bolj prijazen način,
  • zagotavljajo ustrezno kakovost,
  • izvor surovin oz. postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev mora biti vsaj 50 % z območja destinacije Dolina Soče (občine Bovec, Kobarid, Tolmin, Kanla ob Soči) oz. 100 % z območja Slovenije, razen če živil za določene izdelke ni mogoče zagotoviti v Sloveniji,
  • rokodelski izdelki ter izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja morajo temeljiti predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje Doline Soče.

 

 

Datum ocenjevanja: 5. 6. 2024 (opremljene izdelke dostavite na dan ocenjevanju zjutraj ali prejšnji dan)

ROK ZA ODDAJO PRIJAVE: 25. 5. 2024 (izpolnjena prijavnica, za tiste, ki prvič sodelujete tudi vloga)

Več o razpisu >

 

Veselimo se sodelovanja, saj lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost ponudbe v Dolini Soče.