Skoči na vsebino

Obvestilo o vojaških vajah na območju občine Kanal ob Soči

datum: 16.05.2023

kategorija: Novice

Od 29. maja do 9. junija bo v Republiki Sloveniji potekala 11. mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2023 (angl. Adriatic Strike), na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi in partnerskimi državami ter ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev.

 

Zaradi zagotavljanja varne izvedbe vaje ter varnega in neprekinjenega zračnega prometa bodo od ponedeljka, 5. junija, do petka, 9. junija, začasne dnevne zapore zračnega prostora nad območji delovanja, in sicer med 9. in 12., 14. in 17. ter 20. in 23. uro. Na območjih usposabljanja se pričakuje povečan hrup zaradi preletov letalnikov.

 

Na delovni točki Idrija/Nova Gorica bo potekalo usposabljanje iz taktike združenega bojevanja s poudarkom na kontrolorjih združenih ognjev. Aktivnosti se bodo izvajale na območjih Bate, Banjšice in Kala nad Kanalom, kjer se bodo manjše enote urile iz različnih taktičnih postopkov ob uporabi manevrskega streliva, efektov poka in dima. Na delovni točki bo prisotnih okoli 100 vojakov z različnimi vojaškimi vozili in opremo. Letalske aktivnosti bodo povečane med 9. in 12., 14. in 17. ter v večernem času med 20. in 23. uro.Vojašnica Jerneja Molana Cerklje ob Krki.

 

Vojašnica Jerneja Molana

Cerklje ob Krki

Celotno obvestilo