Skoči na vsebino

Čebelarstvo - Ivan in Darja Žnidarčič

IMG_8850

Ivan in Darja Žnidarčič
Kidričeva  13c
5213 Kanal ob Soči

Tel.: 00386 31 391 451
E-mail: darja.znidarcic@gmail.com
FB stran: @cebelarstvoZnidarcic

 

V družini Žnidarčič iz Ajbe se s čebelarstvom ukvarjamo že več kot sto let. Gospodarju Ivanu je njegov oče čebele prepustil daljnega leta 1941. Uspešno je čebelaril, številnim čebeljim panjem je dodajal še nove in v svojih najboljših letih skrbel za 150 panjev čebel ter jim iskal najboljšo pašo. Bil je soustanovitelj in nekaj časa tudi predsednik Čebelarske družine Kanal. Kasneje so skupaj s čebelarji iz Brd ustanovili Čebelarsko društvo Kanal - Brda. V njem je aktivno sodeloval vse do pred kratkim.

Leta 2010 sem se mu pri čebelnjakih pridružila Darja. Čeprav sem mu pri oskrbi čebeljih družin začela pomagati po spletu okoliščin, me je s čebelarstvom hitro navdušil, mi med delom predajal številna znanja, sčasoma pa prepustil tudi mesto glavne čebelarke v družini. V zadnjih letih smo veliko vlagali v posodabljanje čebelarske opreme. Trenutno imamo v Ajbi dva stacionarna čebelnjaka.

Svoja spoznanja o čebelarstvu nenehno nadgrajujem, sem članica Čebelarskega društva Kanal - Brda, svoje znanje sem potrdila tudi z uspešno opravljeno nacionalno poklicno kvalifikacijo za poklic čebelarke.

Med prodajam doma, našli pa me boste tudi na različnih prireditvah v Soški dolini.
Vrste medu, ki jih točim, so odvisne od letine.
Vabljeni k nam, da si ogledate čebelarstvo ter poskusite odličen med.

 

IMG_8823 IMG_8071 IMG_7082