Skoči na vsebino

BURNJAK - PRAZNIK KOSTANJA

od 18.10.2020 do 18.10.2020

Gorenji Tarbij (I)

BURNJAK – PRAZNIK KOSTANJA V GORENJEM TARBIJU – NEDELJA, 18. 10. 2020

 

Burnjak-praznik kostanja vabi v nedeljo 18. oktobra, da bi skupaj praznovali na alternativen in inovativen način praznik jeseni. Tudi Burnjak se je moral prilagoditi situaciji v kateri živimo. Prav zaradi tega bo letošnji program nekako drugačen, a bo dal vseeno priložnost spoznati tradicijo, pokrajino in gastronomijo Nadiških Dolin. 

 

Navdušeni nad naravo in lokalni pridelki bodo lahko izbirali med tremi pohodi v okolici vasi Gorenjega Tarbija (s štartom ob 9.30, 10.00 in 10.30). Pospremili vas bodo vodiči društva pro loco Nasiške doline, da bi spoznali domače tradicije in vegetacijo, ki obogatijo Nadiške Doline. 

Ob 9.45 bo v vaški cerkvi sveta maša in procesija z glasbeno spremljavo zbora Rečan-Aldo Klodič.

 

Velika novost letošnje izvedbe je “Marajna –  zaklad kmečkih dobrot”.
Ob pravočasni rezervaciji na www.burnjak.eu/marajna boste imeli možnost se udeležiti vodenemu ogledu in degustaciji lokalnih kmetiji Nediških in Terskih dolin. Ob tem boste spoznali skrivnosti izdelave mlečnih in suhomesnih izdelkov, konzerv in marmelad. Seveda pa ob tem boste lahko poskrbeli tudi za vašo shrambo domačih kvalitetnih pridelkov.


Vse dodatne in podrobne informacije o letošnji izvedbi Burnjaka in o sodelujočih kmetij lahko dobite na naši spletni strani  www.burnjak.eu. Za rezervacijo pa lahko kontaktirate pro loco Nediške doline na tel. +39 339 8403196 / +39 349 3241168 ali mail


Vse dejavnosti se izvajajo izključno ob pravočasni rezervaciji, da bi lažje vpoštevali vse zdravstvene predpise pred širitvijo virusa. 

burnjak