Skoči na vsebino

PODPIS ZELENE POLITIKE

od 25.10.2018 do 25.10.2018

Kanal - Kanal

Vabljeni

v četrtek, 25. oktobra 2018, ob 15.30, v Gotsko hišo v Kanal

na SVEČANI PODPIS LISTINE ZELENE POLITIKE

in SREČANJE S TURISTIČNIMI PONUDNIKI

V začetku letošnjega leta je Občina Kanal ob Soči izpolnila pogoje za sprejem v Zeleno shemo sloven­skega turizma. Z vstopom v Zeleno shemo smo se zavezali, da bomo SPODBUJALI trajnostno delo­vanje, ZDRUŽEVALI trajnostna prizadevanja ter PROMOVIRALI lokalni značaj in zelene zgodbe.

V okviru aktivnosti za pridobitev znaka Slovenia Green Destination, bomo kot občina ocenjeni v petih kategorijah, anketirali prebivalce, obiskovalce in turistično gospodarstvo ter podpisali Zeleno politiko slovenskega turizma. Pomemben element promocije lokalnega značaja in zelenih zgodb, je tudi spod­bujanje ponudnikov za pridobitev znaka Slovenija Green Accommodation. Omenjeni znak pridobijo ponudniki turističnih nastanitev, če predhodno pridobijo enega od okoljskih znakov za ponudnike, ki jih priznava Slovenia Green (EU marjetica, EMAS, Green Key, Green Globe, Bio Hotels, Travelife).

 

Opisane aktivnosti so nas spodbudile, da pristopimo k podpisu listine ZELENE POLITIKE in ponovni organizaciji srečanja s turističnimi ponudniki ter drugimi deležniki v turizmu v občini Kanal ob Soči.

PROGRAM SREČANJA:

  • pozdravni nagovor župana občine Kanal ob Soči, g. Andreja Maffija
  • kratka predstavitev Zelene sheme slovenskega turizma
  • predstavitev okoljskih znakov, predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • slavnostni podpis listine ZELENE POLITIKE Občine Kanal ob Soči - ZAVEZE OBČINE TRAJNOSTNEMU DELOVANJU IN NENEHNEMU PRIZADEVANJU ZA IZBOLJŠAVE
  • spodbujanje in ozaveščanje turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih poslovnih modelov ter o pomenu okoljskega certificiranja turističnih ponudnikov in predstavitev okoljskih znakov - delavnica za turistične namestitve in druge zainteresirane turistične ponudnike PRIMER DOBRE PRAKSE - Turistična kmetija Urška

V želji, da bi na podlagi dobrega in sodelovanja z vsemi turističnimi ponudniki ter drugimi deležniki, ki so aktivni na področju turizma, dosegli usklajen, hiter in čim bolj trajnosten razvoj turizma v naši občini, kar bo v dobrobit posameznikov in skupnosti, Vas vabimo, da s so-podpisom izjave: ZELENA POLITIKA izrazite namero in pripravljenost delovati v smeri doseganja ciljev, ki si jih bo naša destinacija - OBČINA KANAL OB SOČI, s podpisom te politike zastavila.

 

Po podpisu Zelene politike s strani župana - v imenu občine, bo sledil podpis vsakega izmed Vas! Hkrati bo tudi župan podpisal vaš izvod Zelene politike, ki bo lahko vsak podpisnik prevzel in promoviral v okviru svojih dejavnosti - predvsem pri pridobivanju raznih okoljskih znakov in certifikatov.

 

V prilogi pošiljamo Listino ZELENE POLITIKE, ki se bo podpisovala.

 

Vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite do srede, 24.10.2018, na elektronski naslov zelenega koordinatorja nika.testen@tic-kanal.si.

 

Lepo pozdravljeni,

                      Andrej Maffi,

                          ŽUPAN

 

Vabljeni:

Turistični ponudniki v občini

Turistični vodniki

Osnovni šoli

Društva v občini

Drugi deležniki

 

Priloga: Listina ZELENE POLITIKE

LOGO