Skoči na vsebino

Kuhnapato.si

od 10.05.2018 do 10.05.2018

Nova Gorica - Nova Gorica

Učenci 6. razreda OŠ Deskle bomo kuhali za vas! Pridite in oddajte glas za nas!

Andrej, Jakob, Xian in Tia z mentorico Leo Markočič Čibej

v četrtek, 10. 5. 2018 pred trgovino Interspar Qlandia Nova Gorica

OPIS PROJEKTA: Tudi naši učenci sodelujejo v projektu Kuhnapato pod okriljem Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija, s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje in generalnim pokroviteljem Spar Slovenija, odkrivajo vzroke in posledice prehranjevanja včasih, preko medgeneracijske komunikacije se seznanjajo z domala pozabljenimi jedmi, postopki priprave in sestavinami, ki zaznamujejo način bivanja v času, ko še ni bilo hladilnikov.


Ocenjujejo, da so v letošnjem šolskem letu, ki še ni končano (kosila v šolskih kuhinjah se bodo nadaljevala do junija, saj so učitelji sprevideli, da koristi vsem), skuhali med 10.000 in 12.000 obrokov, pri projektu je sodelovalo preko 2500 otrok neposredno, posredno pa večji del osnovnošolske generacije. 
Nekaj jedi, ki so jih ponudili sošolcem, bodo v butičnih izvedbah, ki jim zavidajo najboljši slovenski kuharji, ponudili javnosti, kupcem trgovin Spar in Interspar. Le-ti bodo sodelovali v obliki degustacij in ocenjevanja jedi. Na podlagi števila glasov se bodo izbrale jedi / šole, ki se bodo predstavile ponovno v okviru sklepnega dejanja konec maja.

Plakat