Skoči na vsebino

Otvoritev razstave v parku Pečno

od 22.09.2017 do 22.09.2017

Kanal - Kanal

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave primorskih umetnikov Nike Šimac in Vanje Merviča, ki se bosta s prostorsko postavitvijo predstavila v Parku Pečno v Kanalu v petek, 22. septembra 2017, ob 17:30.

O avtorjih:

Nika Šimac (Šempeter, 1985) živi in dela. Po končani umetniški gimnaziji v Novi Gorici je študij nadaljevala na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah, kjer je diplomirala in kasneje tudi magistrirala iz smeri kiparstva. Poleg številnih razstav v Sloveniji je v domačem in tujem prostoru vse bolj prisotna tudi z javnimi plastikami. Verjame, da obstaja samo en svetovni jezik, jezik narave. Žal je le malo takšnih, ki ga še znajo.

Vanja Mervič (Jugoslavija, 1973) živi in dela v Novi Gorici, Slovenija. Dve leti je obiskoval Accademio di Belle Arti Venezia, kjer je študiral slikarstvo. Študij je nadaljeval na Accademia di Brera v Milanu, kjer je leta 2001 iz slikarstva tudi uspešno diplomiral. Magistrski študij je nadaljeval na ALUO v Ljubljani, kjer je 2008 tudi magistriral iz Videa in novih medijev. Študijsko se je izpopolnjeval v Belgiji (Hoogeshool, Gent), na Novi Zelandiji (UCOL, Wanganui) in v Avstriji (FH Digital media, University of applied sience, Hagenberg). Mervič pretežno ustvarja na področju različnih medijev. Njegova dela so bila predstavljena na mnogih mednarodnih razstavah in festivalih. Verjame, da ima vsaka ideja svojo značilnost izraza.

Z razstavo društvo O.Z.O.N in Park Pečno zaključujeta letošnjo sozono dogodkov, ki jih je obiskalo preko 1000 obiskovalcev in je vključevala razstave, filmske projekcije, izobraževalne delavnice, tradicionalno gregorjevanje ter športne in druge družabne aktivnosti. Poleg omenjenega, Park Pečno v Kanalu postaja vse bolj priljubljena destinacija dnevnih obiskovalcev, ki v neokrnjeni naravi iščejo mir in sprostitev od vsakdanjega vrveža.

plakat