Skoči na vsebino

2. predstava - ČUDEŽNA TERAPIJA

od 28.11.2015 do 28.11.2015

Deskle - Kulturni dom Deskle

Kulturno društvo »SVOBODA« Deskle
vabi na 2. predstavo za ABONMA in IZVEN, ki bo v soboto, 28. novembra 2015, ob 20. uri.

Daniel Glattauer:

ČUDEŽNA TERAPIJA
(komedija - prva slovenska uprizoritev)

Nastopajoči: Uroš Smolej, Tjaša Železnik in Tanja Ribič

Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi: ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta.
Tako se tudi Jana in Valentin Dorek, par srednjih let z dvema skoraj odraslima otrokoma, namenita reševati zakonsko barko, ki neusmiljeno tone. Njuna psihoterapevtka, ženska z dolgoletno prakso, jima postreže s celo vrsto različnih psiholoških vaj za izboljšanje komunikacije, ki pa po prvih obotavljajočih se korakih sprožijo hudournike medsebojnega obtoževanja. Na dan privrejo zatajevani občutki Jane, ki se je vsa leta zakona počutila odrinjeno in zapostavljeno, saj Valentinu nikoli ni odpustila skoka čez plot. Vendar ji zagrenjeni Valentin vrne milo za drago, ker si je tudi ona nekoč privoščila ljubimca. Kot vsi dolgoletni zakonci sta Jana in Valentin izkušena in do zob oborožena veterana zakonskega bojišča; vešče vrtita meče očitkov, mečeta kopja obtoževanj, podstavljata mine poniževanj in streljata drug drugemu naravnost v srce.
Bo mirovna misija uglajene in obupane psihoterapevtke uspela ali pa bo s svojimi metodami vred končala kot kolateralna škoda vojne zakoncev Dorek?

Na voljo so tudi vstopnice za IZVEN.
Dodatne informacije in rezervacije – kd.svoboda@siol.net.

Prijazno vabljeni na ogled predstave.