Skoči na vsebino

Delavnica za potrošnike (Anton Komat)

od 25.10.2012 do 25.10.2012

Ročinj - Ročinj

Vabljeni na delavnico za potrošnike: Zdravstvena tveganja industrijske hrane - zakaj je lokalna hrana boljša, ki bo v Domu Valentina Staniča v Ročinju v četrtek, 25. 10. 2012, ob 18. uri.

logo




Delavnica organizirana v okviru projekta KROG (LAS za razvoj), ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada.


VSEBINA PREDAVANJA: V svetu in doma se soočamo z velikimi problemi pri prehrani prebivalstva. Zaradi hitro rastoče populacije, usodne povezanosti proizvodnje hrane z nafto, grozečih klimatskih sprememb, pomanjkanja vode in uničevanja rodnosti prsti bomo prisiljeni v prehod
na trajnostno naravnano lokalno pridelavo hrane, ki bo temeljila na sončni energiji. Stojimo pred spremembo celotne prehranske verige, ki bo zahtevala vključevanje velikega števila ljudi. Ali ste se kdaj vprašali, kako bi se počutili, če bi se police s hrano nenadoma spraznile ali če bi cene hrane poskočile v nebo? Najbrž še ne, ni pa rečeno, da se ne boste s tem že kmalu soočili. Prehranskemu sistemu, ki ga vodi trgovina, se nabira toliko neplačanih “zunanjih” stroškov, da se bo prej ali slej sesul. Če ne prej, se bomo morali povrniti na lokalno pridelavo hrane na “sončni
pogon” takrat, ko bodo cene nafte ponorele. Ali bomo imeli dovolj časa za to nujno in usodno tranzicijo, saj bo takrat šlo za golo preživetje?

INFORMACIJE O PROGRAMU IN VPIS:
telefon: 05 37 43 911, e-pošta: izobrazevanje@icra.si.


Katalog izobraževanj 2012/2013