Skoči na vsebino

OBVESTILO DRUŠTVOM

datum: 29.01.2021

kategorija: Novice

Spoštovani!

Stanje v zvezi z epidemijo COVID 19 se tako v Sloveniji kot tudi v naši občini še zdaleč ne izboljšuje. Prav nasprotno. Drugi val epidemije je tudi našo občino bolj prizadel kot prvi val, ko praktično nismo imeli nobene okužbe. Na občini skupaj s Civilno zaščito dnevno spremljamo dogajanje, ki se iz dneva v dan razlikuje in spreminja. Poleg tega je v zadnjem mesecu prišel v Slovenijo tudi nov sev virusa, ki je po podatkih pristojnih inštitucij, še bolj nalezljiv.

Zato vas ponovno opozarjamo, da morajo vsi prebivalci dosledno upoštevati navodila in ukrepe, ki jih predpisujejo pristojne inštitucije (prepoved druženja, varnostna razdalja, nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok, …).

Bliža se čas pustovanj, zato vas želimo posebej opomniti, da še vedno velja stroga prepoved druženja na ravni cele države. To pomeni, da tudi pustovanja letos ne morejo biti organizirana, saj prihaja do druženja tako v pripravah na pustovanje kot tudi kasneje pri izvedbi in s tem do velike nevarnosti za širjenje okužb. Prav tako je prepovedano zadrževanje skupin v društvenih prostorih.

Verjamem, da je vsem nam težko in da smo vsi naveličani trenutnih razmer. Vendar je zdravje na prvem mestu, zato se moramo vsi skupaj potruditi in se zavedati, da s svojim nepravilnim ravnanjem lahko povzročimo sebi in drugim veliko škodo.

Zahvaljujem se vam za vse vaše delo in sodelovanje v teh nenavadnih časih in upam, da se bomo lahko kmalu srečali v živo.

Ostanite zdravi!

Tina Gerbec,

Županja občine Kanal ob Soči