Skoči na vsebino

OBČINA KANAL OB SOČI PREJELA BRONASTI ZNAK ZELENE DESTINACIJE - SLOVENIA GREEN DESTINATION BRONZE

datum: 28.03.2019

kategorija: Novice

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 temelji na trajnostnem turizmu, saj je Slovenija trajnostno usmeritev opredelila kot svojo edino pravo razvojno priložnost. K pridobivanju znaka Slovenia Green je pred letom dni pristopila tudi občina Kanal ob Soči. Potopek je bil uspešno zaključen.

S strani mednarodnega partnerja smo prejeli končni rezultat našega pristopnega procesa, od našega lokalnega akreditiranega partnerja pa tudi vsa vsebinska priporočila za nadaljni trajnostni razvoj naše destinacije.

Občini Kanal ob Soči se kot turistični destinaciji na podlagi pristopnega dela in prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podeljuje

znak Slovenia Green Destination Bronze

Za vzdrževanje znaka Slovenia Green Destination je potrebno v roku 6 mesecev izdelati dva, za naš nadaljni trajnostni razvoj ključna dokumenta:
• Zeleni DNK, ki je zeleni značaj blagovne znamke Kanal ob Soči, in
• Akcijski načrt ukrepov, ki jih boste v destinaciji izvajali do naslednje recertifikacije.

Dne 22. maja 2019 se bo občina Kanal ob Soči v Rogaški Slatini udeležila prireditve "Zeleni dan slovenskega turizma", kjer nam bomo plaketo in označevalno tablico (znak v fizični obliki za izpostavitev na javnem mestu) podelili na slavnostni podelitvi.

Hvala zeleni ekipi in vsem, ki ste nas podpirali v procesu pridobivanja znaka Green destination!

SLO_destination_bronze