Vabilo k sodelovanju - obnova kostanjevih nasadov

datum: 29.11.2016

kategorija: Novice

Občina Kanal ob Soči se želi skupaj s Kmetijskim gozdarskim zavodom Nova Gorica in ostalimi partnerji vključiti v projekt, katerega osrednja tema bi bila »Kostanj – izmenjava izkušenj in znanja ter njihova implementacija na območju občine in širše«.

 

Poleg analize stanja kostanjevih dreves na območju Goriške regije oz. širše, bi izvedli usposabljanja na temo oživitvene rezi (prenos znanja med državami), obrezovanje kostanjevih dreves, promocijske aktivnosti (prireditev: praznik kostanja, kuharske delavnice, promocija hranilnih sestavin v kostanju), ogled dobre prakse, druge aktivnosti po dogovoru.

 

Cilji projekta: ohranjanje / ustvarjanje delovnih mest na podeželju, ohranjanje in spodbujanje kmetovanja in s tem ohranjanja kulturnega izgleda krajine, vključevanje ranljivih skupin, povečanje porabe / potrošnje lokalno pridelane hrane, povečanje pridelave in predelave lokalno pridelane hrane v lokalnem okolju.

 

Vabimo vse, ki želite sodelovati v projektu - pri obnovi kostanjevih nasadov, da se nam oglasite na 05 39 81 215 ali nika.testen@tic-kanal.si najkasneje do petka, 9.12.2016.