Uspešno zaključena čistilna akcija v občini Kanal ob Soči

datum: 22.03.2011

kategorija: Novice

V soboto, 19.3.2011 je v občini Kanal ob Soči med 9. in 14. uro potekala čistilna akcija. Akcija, h kateri je pristopilo 400 prostovoljcev, je bila uspešno izpeljana.

Prostovoljci ste zopet izkazali podporo čistilni akciji in dokazali, da vam ni vseeno za okolje, v katerem živite.

Zahvaljujemo se vsem koordinatorjem po krajevnih skupnostih, ki ste poskrbeli za prostovoljce v svoji KS, društvom, skratka vsem prostovoljcem, ki ste se nesebično odzvali vabilu k sodelovanju v čistilni akciji ter Komunali d.d. iz Nove Gorice za sodelovanje.

Podatek o količini pobranih odpadkov s strani Komunale d.d. Nova Gorica:
- 11660 kg kosovnih odpadkov
- 1360 kg plastika
- 2140 kg gume.

V OŠ Kanal se je v dopoldanskih urah na dan akcije odvijala likovna delavnica na temo »Moj kraj«. V Gotski hiši pa je na dan akcije OŠ Kanal postavila na ogled razstavo na temo »Smeti«, ki bo na ogled tudi na dan Pohoda po stopinjah Valentina Staniča, 26.3.2011 med 12. in 16. uro.

Na dan pohoda bo OŠ Kanal v sodelovanju s Planinskim društvom Valentin Stanič izvedla tudi akcijo »Planinci skrbimo za čiste planinske poti«. Pohodniki bodo na startu povabljeni k pobiranju odpadkov na poti. Tisti, ki bodo pobrali največ odpadkov, bodo nagrajeni.

V mesecu aprilu bo potekala v občini Kanal ob Soči tudi akcija »Star papir za novo upanje«. Podjetje Dinos bo 19.4.2011 pri OŠ Kanal postavilo zabojnik za zbiranje starega papirja, v katerega lahko občani, podjetja in osnovnošolci oddate star papir. Do takrat zbirajte in hranite papir doma. Zbrana sredstva gredo v dobrodelne namene. Papir lahko oddate v zabojnik 19.4.2011 med 6. in 14. uro.

HVALA!