Kmetija Urbančič

Ukanje 5

5213 Kanal

Tel. 05 30 93 018 / 031 710 642

 

Kopun je skopljeni petelin. S kastracijo se doseže izboljšanje kakovosti mesa, ki je sočno, mehko, nežno vlaknasto in z edinstveno aromo.

Vzreja na naši kmetiji traja kar 6–8 mesecev, s čimer dosežemo, da se maščoba, ki je v tem primeru zdrava, lepo porazdeli po celotnem mesnem tkivu. Zato je meso bolj okusno, sočnejše in mehkejše v primerjavi z mesom nekastriranega kopuna.

V prvih tednih hranimo kopune z eko krmili, znamke Alpenkorn Geflügelmast.

Nadalje se vzrejajo z domačo koruzo,  ječmenom, ekološko deteljo … in v tradicionalni reji v izpustih, kar pomeni, da jih od šestega tedna naprej redno spuščamo na zelene površine. Tako rastejo počasneje in bolj zdravo.

Zloženka

Video

 

kopuni  hisakopuni