Skoči na vsebino

Kino v gozdu

od 25.08.2021 do 25.08.2021

Kanal - Park Pečno

Društvo O.Z.O.N. (Park Pečno) vas vabi na ogled makedonskega filma »Medena dežela«, ki je nastal v režiji Ljubomira Stefanova in Tamare Kotevske ter bo predvajan v Parku Pečno ob Kanalu, in sicer v sredo, 25. avgusta, ob 20. uri.
Ta projekcija bo že sedma v sklopu filmskih večerov »Kino v gozdu«, ki jih skupaj pripravljata ekipi Kinoateljeja in Parka Pečno.

Za čim bolj udobno doživetje filma svetujejo, da si s seboj prinesete udobna sedala ali ležišča, toplo obleko ter odganjalce komarjev. Preventivno.

V čakanju na primeren mrak se bo ob simbolični pogostitvi izvedlo še neizvedeno uradno ODPRTJE trenutne razstave fotografij natečaja ODMEVI JESENI ter ob tem podelilo nagrado avtorju zmagovalne fotografije po izboru občinstva.

O filmu:
Globoko v makedonskih gorah, v zapuščeni vasi brez cest, elektrike in tekoče vode, živi Hatidže s svojo ostarelo materjo. Preživlja se z nabiranjem medu divjih čebel, ki ga prodaja v najbližjem mestu, oddaljenem štiri ure hoda. Njeno spokojno življenje pa nekega dne vznemiri nomadska družina, ki prispe z rohnečimi motorji, sedmimi hrupnimi otroki in čredo krav.

Epska, a hkrati intimna Medena dežela, polna nepričakovanega humorja in dramatičnih trenutkov, je prvi film v zgodovini oskarjev, ki je bil nominiran za najboljši mednarodni celovečerec in hkrati za najboljši dokumentarec.
Film bo opremljen s slovenskimi podnapisi.

kino v gozdu