Skoči na vsebino

Odprtje razstave TELO NARAVE ob slovenskem kulturnem prazniku

od 08.02.2018 do 08.02.2018

Kanal - Kanal, Galerija Rika Debenjaka

Telo narave
Skupinska tematska razstava

Galerija Rika Debenjaka, Kanal 

Odprtje razstave bo v četrtek, 8. februarja ob 18.30 uri.

Razstava bo na ogled do vključno 9. marca 2018 po običajnem urniku, torek 10.00 -12.00 in petek 17.00 - 19.00.

Razstavljajo: Igor Banfi, Ikara Černe, Anže Jurkovšek, Žiga Koritnik in Lucija Stramec.
Kuratorka razstave: Monika Ivančič Fajfar

Razstava Telo narave predstavlja nadaljevanje cikla z naslovom Štiri teme, v katerem raziskujemo štiri vélike teme (oz. žanre), ki so močno zaznamovale umetnostno zgodovino in so pomembne tudi v sodobni umetnosti. Prva razstava v tem sklopu z naslovom Ideja telesa je bila posvečena  portretu in figuri, v razstavi Telo narave pa raziskujemo upodabljanje krajine in narave. V načrtih za prihodnost sta še razstavi Narava stvari (tihožitje) in Stvar ideje (konceptualna umetnost).

Krajina v sodobni umetnosti ni zgolj idilična upodobitev narave, temveč podobo narave nadgrajuje; avtorji z njo izražajo intimna doživljanja, vpetost posameznika v prostor, raziskujejo vpliv kulture na naravo ali sporočajo svoje pomisleke o ekologiji in biološkem inženiringu. Najpomembnejši pa ostaja osebni odnos občutljivega umetnika do sveta okrog sebe.

Upodobitve narave bomo na razstavi predstavili z risbo, sliko, skulpturo, fotografijo in instalacijo. Predstavljeni avtorji in avtorice: Igor Banfi, Ikara Černe, Anže Jurkovšek, Žiga Koritnik in Lucija Stramec, z izrazito osebnim pogledom na naravo pokažejo, da je odnos med človekom in naravo tesen, vselej aktualen in da ima neizčrpen osebno izpoveden in likovno izrazni potencial.

Lucija Stramec Breza VII 2017 risba na papirju 42 cm  30 cm_small

Več informacij o razstavi in avtorjih:

http://artis.si/StiriTeme/TeloNarave/TeloNarave.html