Skoči na vsebino

Srečanje v planinskem domu in oglede Kobariške bitke na Kolovratu

od 17.09.2017 do 17.09.2017

Planinski dom pod Ježo - Pod Ježo

Planinsko društvo Valentin Stanič vabi na srečanje v planinskem domu pod Ježo in ogled Kobariške bitke na Kolovratu v nedeljo, 17. septembra 2017 ob 8. uri pri Planinskem domu pod Ježo.

V sodelovanju s Klubom Kanalske mladine, Veterani vojne za Slovenijo in Mladinskim odsekom PD Valentin Stanič – Kanal se dobimo pri planinskem domu pod Ježo ob 8. uri od kjer se po na novo rekonstruirani cesti odpravimo proti Kolovratu, kjer si bomo ogledali zgodovinski spektakel v spomin na 100. obletnico preboja pri Kobaridu.
Ob 100 letnici preboja soške fronte bo Kulturno zgodovinsko društvo Triglav v sodelovanju s Kobariškim muzejem in več kot deset podobnimi tujimi društvi iz mnogih evropskih držav uprizorilo Kobariško bitko na Kolovratu. Več kot 150 nastopajočih bo gledalcem s pomočjo bogate pirotehnike prikazalo boj med avstro-ogrskimi in nemškimi enotami na eni strani ter Italijani na drugi strani. Vstopnice za ogled spektakla bodo v prodaji po 6 €.

Po končani uprizoritvi na Kolovratu se bomo vrnili do Planinskega doma pod Ježo, kjer bo ob golažu in pijači sledilo družabno srečanje. Poskrbljeno bo za možnost bivakiranja.

100 obletnica - staro